Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Kreatörer hyllas med typsnitt

Publicerad: 18 mars 2014, 05:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:44

Inbjudningarna till Adobes kreatörsevent Create Now är 239 specialdesignade typsnitt.


Ämnen i artikeln:

AdobeAbby Norm

Det är reklambyrån Abby Norm som på uppdrag av Adobe tagit fram de 239 typsnitten. Var och ett utgör en personlig inbjudan till utvalda kreatörer från hela Norden. Dels kreatörer på från design- och reklambyråer, och dels personer på tidningsredaktioner och produktionsbolag.

Syftet är att få mottagarna att uppmärksamma Adobes kreatörseventet "Create Now – New creative meet up".

Typsnitten, som är tillverkade av kommunikationsbyrån Familjen Pangeas designers, bär titlar som Hollingworth Heavy, Åkestam Bold och Langseth Light.

– Att ta fram ett typsnitt är en omfattande och tidskrävande process som kan ta flera månader. Jag kan säga att den tiden hade vi inte riktigt nu. Men trots en tajt deadline så tycker jag att vi lyckats ge varje typsnitt den personlighet det kräver, säger Fredrik Andersson, designer på Familjen Pangea, i ett pressmeddelande.

Inbjudningarna går ut digitalt och postalt i form av typsnittsaffischer. För att sedan få tillgång till den faktiska typsnittsfilen måste de inbjudna besöka eventet den 2 april på Ambassadeur på Kungsgatan i Stockholm, där en laddad USB-sticka väntar.

Create Now – New creative meet up

Eventet sker den 2 april 2014, på Ambassadeur.

Bland talarna syns bland annat reklamfotografen Niklas Palmklint som ska berätta om sitt projekt "Ordet är fritt" och danska reklambyrån Unclegreys chefsstrateg Lars Samuelsen som presenterar den prisbelönta interaktiva reklamkampanjen "The Liberation".

Eventet innehåller även ett Creative Jam där tio kreatörsteam inom grafisk design och rörlig bild tävlar i att skapa konst i realtid.

Under kvällen kommer också Adobe och CAP&Design att utse de 10 mest lovande och talangfulla nordiska kreatörerna just nu.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AdobeAbby Norm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.