Kolla in teasern till Gyllene Hjulet

2016-03-02 11:55 Anton Äng  

Passion Lab gör den första av tre teaserfilmer till eventet som hålls den 7 april på Quality Hotel Friends i Stockholm. Dagens Media tar pulsen på Sponsrings & Eventföreningens vd Niklas Birgetz inför galan.

Varje år premierar Sponsrings & Eventföreningen de bästa svenska projekten inom sponsring och event och nu är det snart dags för Gyllene Hjulet 2016, nummer nitton i ordningen.

Nu har teasern till årets Gyllene Hjulet släppts. Beställare till filmen är Sponsrings & Eventföreningens vd Niklas Birgetz. Han tillträdde vd-posten 2012 efter att tidigare jobbat som sponsorschef för Skanska.

Filmen är den första av sammanlagt tre som ska släppas under den dryga månad det är kvar tills galan drar igång.

Byrån bakom första filmen är Passion Lab, som arbetar med kunder som Carlsberg, Samsung och Tre.

– Vi ville skoja lite grann med att vi har flest nomineringar varje år och driva lite med hela byrågrejen att man går över lik för att vinna priser. Vi är kända för att vi vill vinna priser och alla vi här är riktiga vinnarskallar. Filmen är en liten flört med vår bransch. I år satsar vi på att "fixa Birgetz", säger Niklas Turner Olovzon, vd Passion Lab, som har huvudrollen i teaserfilmen.

Enligt Niklas Birgetz är teasers ett bra sätt att få en hajp kring galan.

– Vi vill få till en snackis kring galan och börja hajpa det som händer redan nu. Vi kände att filmer är ett bra sätt att få till detta på ett framgångsrikt sätt. Vi vill skapa nyfikenhet, säger han och fortsätter sedan att prata om årets trender bland bidragen:

– Den stora trenden i år är helt klart hälsa, men en annan som tydligt märks är att man vill visa upp ett socialt ansvar och engagemang. Roligt inför i år är också att kategorierna årets internationella och årets långsiktiga har ökat antalet inkomna bidrag.

Niklas Birgetz ser fram emot årets gala.

– Det känns fantastiskt, vi har ökat antalet bidrag med 20 procent och det visar på den styrka som för närvarande finns i branschen. Nytt för i år är att två priser kommer presenteras live framför en jury, där vi dels får en möjlighet att lyfta allt lysande som görs inom branschen och lyfta Gyllene Hjulet och dess bidrag till en ny nivå och dels att juryn kommer kunna ställa frågor till deltagarna.

Nomineringarna till galan släpps den 8 mars.

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt