Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

JG Communications vd slutar

Publicerad: 22 augusti 2012, 10:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:14

UPPDATERAD. Henrik Johansson, vd på JG Communication, slutar efter 14 år inom koncernen, varav åtta år som vd.


Bernhard Hagen, JG Communications ekonomichef, tar över som tillförordnad vd fram till att en ny vd har rekryterats.

– Det är ganska odramatiskt. Jag har ju varit vd i över åtta år och känner att det är dags för mig att göra något annat, säger Henrik Johansson till dagensmedia.se.

I våras lanserade JG Communication en ny strategi som innebär att bolaget går från en mer klassisk uppdragspublicist till att istället arbeta mer med strategisk kommunikation.

– Det har fallit i väldigt god jord vilket gör att det här är en perfekt tid för mig att lämna över stafettpinnen. Jag känner också att jag inte längre är rätt man för att driva det här bolaget vidare.

Under Henrik Johanssons år som vd har bolaget bytt namn från Journalistgruppen och vuxit från 60 till 130 anställda.

– Det är en fantastisk resa som har varit jätterolig, men jag känner att jag är klar nu. Jag vet inte så många som har varit i den här branschen så länge som jag har.

Stannar du i branschen?

– Både ja och nej. Jag ska absolut inte jobba hos någon konkurrent eller liknande men branschen är ju väldigt stor så det beror lite på hur man ser det. Men mitt fokus nu är att göra en bra överlämning. Jag vill ju gå med flaggan i topp och finns tillgänglig så länge det behövs.

En rekryteringsprocess för att hitta en permanent efterträdare har redan inletts.

– Det kommer att gå hur bra som helst för JG Communication. Men det är lite som jag skämtade internt; alla har ett bäst före datum och åtta år är en lång tid. Vi skiljs åt med ett leende på läpparna och med mycket nostalgi över alla garv under åren.

JG Communication, som ingår i Edita-koncernen, nådde en omsättning på 140 miljoner kronor under 2011.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.