Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Jay-Z släpper ny skiva med Samsung

Publicerad: 17 Juni 2013, 06:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:42

En miljon Samsung-användare kommer att få Jay-Z:s nya album "Magna Carta Holy Grail" 72 timmar före alla andra – och gratis.


Ämnen i artikeln:

Samsung

Det var under en av gårdagens matcher i NBA Finals som en ny reklamfilm från Jay-Z och Samsung överraskade tittarna.

I reklamfilmen, där bland andra producenterna Rick Rubin och artisten Pharell Williams medverkar, berättar Jay-Z att hans nya skiva “Magna Carta Holy Grail" släpps den 4 juli.

I slutet syns även Samsungs logga tillsammans med copyn "The Next Big Thing".

Nu har parterna också berättat om samarbetet som innebär att Samsung har köpt en miljon exemplar av “Magna Carta Holy Grail".

Tack vare detta får en miljon användare av Samsungs olika smartphones tillgång till skivan 72 timmar innan alla andra. Dessutom är den gratis. Allt som krävs är att användaren laddar ner en app.

– Vi har inga regler utan alla försöker komma på det. Det är därför som internet är som vilda västern. Vi behöver skriva nya regler, säger Jay-Z i ett uttalande.

Enligt flera amerikanska medier har Jay-Z fått 5 miljoner dollar för samarbetet, samtidigt som flera pekar på att sponsring blir allt viktigare i musikbranschen.

Sedan filmen offentliggjordes har samarbetet spridits som en löpeld i de sociala medierna.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Samsung

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.