Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Jan Helin: ”Carl Bildt menar det han säger”

Publicerad: 2 Juli 2012, 13:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:17

Att medierna har svårt att komma åt utrikesminister Carl Bildt beror på att han står för det han gör. Det säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenPolitikerveckan

Det var under Tidningsutgivarnas seminarium ”Vem vågar bli politiker med dagens mediebevakning?” som Jan Helin diskuterade utrikesminister Carl Bildt, som ibland kallats för en teflonman – en person som all kritik rinner av.

En viktig punkt var att samhället blir allt mer transparent – något som gör det svårare för politiker att ha skelett i garderoben.

Det var i samband med detta som Aftonbladets chefredaktör Jan Helin diskuterade svårigheterna med att granska Carl Bildt.

– Nu tvivlar jag på att Carl Bildt var ute och gjorde så mycket saker på fyllan när han var 21 år, men han har en intressant förmåga som gör att ingen kommer åt honom, sa Jan Helin under seminariet.

Så vad är anledningen?

– Mitt svar är möjligen lite tråkigt, men jag tror att det handlar om att Carl Bildt står för det han gör. Han har aldrig dolt att han tycker att Lundin Petroleum är ett bra bolag och därför är det svårt att kritisera honom för det, sa Jan Helin.

Som ett exempel på Carl Bildts raka motsats tog Jan Helin Håkan Juholt.

– Carl Bildt menar det han säger. Då tål man väldigt mycket som politiker. Gör man som Håkan Juholt och säger någonting och sedan gör något helt annat kan en skitsak som dubbel hyresersättning bli hur stort som helst.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

AlmedalenPolitikerveckan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.