If sponsrar DI:s podcasts

2013-11-28 13:26  

Försäkringsbolaget If går in som sponsor till två av Dagens Industris podcasts.

Det är ”Osynliga handen” och ”Digitalpodden” som If väljer att sponsra. Sponsorskapet gäller året ut, men If har även option på hela nästa år. If blir den enda sponsorn.

– Det här betyder jättemycket, dels för att det betyder att man tror på det vi gör, och dels för att man tror på den här utvecklingen. Dessutom är If rätt för vår målgrupp och det material vi producerar, säger Jenny Mjörnell, försäljningschef för digitalt på Dagens Industri.

If kommer därmed att fungera som presentatör för de två poddarna. Varje avsnitt ska dessutom avslutas med ett erbjudande från If.

– Vi har inte valt spåret med radiojinglar. På det här viset stör inte sponsorskapet det redaktionella innehållet.

If har tidigare vana av att sponsra podcast och valde i början av 2013 att gå in som sponsor till Alex Schulmans och Sigge Eklunds podcast. Ett samarbete som fortfarande pågår.

Men för Dagens Industri är det första gången som man tar in en podcastsponsor. Dagens Industri lanserade sin första podcast så sent som i oktober i år.

– Från början hade vi inte tänkt oss att ha en sponsor, men vi ser nu att det finns en efterfrågan.

Hur mycket pengar går If in med?

– Det vill jag inte uttala mig om.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt