Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Ica sponsrar svensk skidsport

Publicerad: 29 Oktober 2012, 07:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Ica blir sponsor åt landslagen i både längd och alpint. Avtalet gäller i tre år.


Ämnen i artikeln:

ICA

Matjätten har ingått ett treårigt avtal med Svenska Skidförbundet, och blir teamsponsor åt de svenska landslagen i både längd och alpint.

Samarbetet innebär bland annat att Ica kommer att engagera sig i barns och ungdomars utveckling och bidra med sin expertis inom hälsa och kostvanor, skriver parterna i ett pressmeddelande.

– Längdskidor och utförsåkning har en lång tradition i Sverige. Många kan och gillar att åka skidor och det är idag en av våra mest folkkära idrotter. Det känns därför väldigt naturligt att ICA sponsrar Svenska Skidförbundet. Dessutom främjar de ett aktivt liv, hälsa och välbefinnande på ett sätt som vi värdesätter, säger Icas sponsorchef Sofia Olsson i presmeddelandet.

Samarbetet innebär också att Ica blir huvudsponsor till projektet Alla på snö, Svenska Skidförbundets satsning för att få barn att prova på skidåkning.

Ica har sedan i våras en ny sponsringsstrategi som bygger på hälsa, välbefinnande och allas lika värde, vilket Dagens Media tidigare har berättat om. Enligt Sofia Olsson innebär den nya strategin bland annat att aktiveringen av sponsringsavtalen blir viktigare än exponeringen av Icas varumärke.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ICA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.