Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Här viger Mona Sahlin gay-par på 7-Eleven

Publicerad: 1 Augusti 2014, 06:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:32

Intresset för att manifestera sin kärlek med en vigsel på 7-Eleven är stort.


Ämnen i artikeln:

7-Eleven

Som Dagens Media tidigare berättat har huvudsponsorn 7-Eleven låtit bygga om en av sina butiker i Stockholm till ett bröllopskapell under Stockholm Pride. Kända personer som Mona Sahlin och den homosexuella imamen Ludovic Mohamed Zahed har agerat vigselförättare.

Den som lockat flest par att ta steget är Mona Sahlin. Ett av paren som valde att gifta sig i 7-Elevens bröllopskapell under gårdagen var Sandra Kohlin och Sirli Pirhonen. Vid 16.30 vigdes dem av just Mona Sahlin. En stor publik bevittnade vigseln.

– Vi valde att viga oss här för att det är en rolig grej och för att det var Mona Sahlin som skulle viga oss. Vi tycker om att hon står för kärleken till alla, säger Sandra Kohlin till Dagens Media.

Paret bestämde sig för att slå till för en månad sedan när nyheten om att 7-Eleven skulle bygga upp ett bröllopskapell först kom ut.

– Det kanske inte är det kan tänker på i första hand, att gifta sig på 7-Eleven, men det känns bra, det är enkelt och vi är inte så traditionella av oss, säger Sandra Kohlin.

Det är butiken på Humlegårdsgatan i Stockholm som mellan den 30 juli och den 2 augusti byggs om till ett bröllopskapell. På plats kan den som vill fira sin kärlek genom en vigsel eller en kärleksceremoni.

Bakom kampanjen står Wenderfalck och eventbyrån Aktiva Event.

Hittills har drygt tio par vigt sig i 7-Elevens "wedding chapel" och man har även haft flera spontana kärleksceremonier.

Initiativet har också väckt uppmärksamhet internationellt. Kampanjen har bland annat uppmärksammats av kinas officiella nyhetsbyrå XINHUA såväl som Radio France och tyska Der Spiegel.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

7-Eleven

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.