fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Här är sista laget ut i DJ-battle 2019

Publicerad: 1 juli 2019, 13:10

”Jag är alltid sjukt peppad inför DJ-battle oavsett men peppen har ju aldrig varit högre än nu i år när jag själv ska stå på scen”, säger Jessica W Sandberg.

Foto: Alexander Donka

Det röda och det blå laget är klara – de tävlar i det stora politikerbattlet.

Ämnen i artikeln:

Filippa ReinfeldtPer SchlingmannDJ Battle

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Sedan tidigare står det klart att eventveteranerna Niclas Rahm och Johan Petré tävlar mot varandra i kvällens första DJ-battle, medan influencerna Margaux Dietz och Viktor Frisk står för mellanakten. 

Det sista laget att tävla i Dagens Medias DJ-battle och som ställer upp i det så kallade politikerbattlet är Per Schlingmann tillsammans med Filippa Reinfeldt (blåa laget) och Jessica W Sandberg tillsammans med Stig-Björn Ljunggren (röda laget). 

Per Schlingmann, hur taggad är du inför onsdag?

– Vi är grymt taggade. Eftersom vi vann första gången DJ-battle ägde rum så känner vi att vi har något stort att försvara. Så vi har en skarp låtlista i vårt bagage.

Vad kommer vara knepet för att vinna?

– Det kommer bli svårt men det jag tror kommer vara till vår fördel är att vi har en mix av musik som är upptempo men som många också kommer känna igen sig i. På det även en svensk seger i fotbollen som jag tror kommer skapa ytterligare energi. 

Även Jessica W Sandberg, som har varit på DJ-battle alla år förutom förra året, är taggad inför onsdagen.

– Jag är alltid sjukt peppad inför DJ-battle oavsett men peppen har ju aldrig varit högre än nu i år när jag själv ska stå på scen. Jag ser framför mig det här folkhavet och hur vi ska få dem att absolut oavsett åsikter kring eventuella färger, trycka vårt lag.

Ja, hur ska ni vinna?

– Genom att bjuda på en show som inte handlar om en show för showens skull utan en show där det känns genuint att vi är publiken och musiken, säger Jessica W Sandberg, och fortsätter:

– Vi lägger upp en strategi just nu i hur jag tycker att Stig-Björn ska agera och vad han ska bjuda på på scen, vi får väl se om han håller med. 

Lagen som tävlar:

Röda laget – Jessica W Sandberg och Stig-Björn Ljunggren

Jessica W Sandberg, föreläsare, debattör och prisbelönad spin doctor. Grundare av Besvärlig sedan 1977.

Stig-Björn Ljunggren, s-märkt statsvetare. Skribent, föreläsare, moderator, konsult och proffstyckare.

Även ett förflutet inom amatörteatern och var med och grundade Norrsundets Arbetarteater.

Blå laget – Filippa Reinfeldt och Per Schlingmann 

Vinnare av det första Battlet 2009

Filippa Reinfeldt, chef på Aleris. Hon var tidigare Moderaternas sjukvårds- och hälsopolitiska talesperson samt sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting från 2006 till 2014.

Per Schlingmann, författare, konsult och föreläsare. Tidigare chefsstrateg hos Moderaterna samt statssekreterare i Statsrådsberedningen med ansvar för kommunikation. Per Schlingmann var även partisekreterare för Moderaterna mellan 2006 och 2010.

 

 

SÅ HÄMTAR DU DITT ENTRÉBAND TILL DJ-BATTLE

Uthämtning av armband sker måndag-onsdag kl 10.00-15.00 på Mellangatan 22. Medtag legitimation och bekräftelse med QR-kod. För att få tillträde till DJ-battle på Kallis måste du ha ett armband. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev