Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Han leder Inhousegalan

Publicerad: 1 oktober 2018, 05:00
Uppdaterad: 28 september 2018, 10:51

Robert Pihl leder Inhouse-galan. Foto: Pax Engström

Out of office-grundaren leder galan som prisar Sveriges bästa reklam som skapas inhouse.


Ämnen i artikeln:

Inhouse

De flesta känner nog igen Robert Pihl från afterworkklubben Out of office som han var med och grundade för fyra år sedan. Vissa kanske även känner igen honom efter att ha festat loss under Dagens Medias DJ-Battle, då han agerat värd på festen.

Den 24 oktober leder han Dagens Medias Inhouse-gala som prisar Sveriges bästa reklam som skapas inhouse.

– Det är några av Sveriges bästa marknadsavdelningar som deltar så det ska bli superkul. Jag har arbetat på både kund- och kreatörsidan, så det här uppdraget passar mig jättebra, säger han.

Exakt vad Robert Pihl kommer bjuda på under kvällen är ännu inte helt spikar, han väntar fortfarande på grönt ljus för en del saker han vill genomföra.

Vad har du för erfarenhet av inhouse?

– Vi sitter själva som bolag och producerar inhouse och vi vet ju verkligen vilken nytta det finns med att arbeta på det viset. Vi märker också att fler och fler varumärken etablerar i inhouse-avdelningar.

Vad ser du själv för fördelar med att arbeta på det viset?

– Kortare ledtider, lättare med briefing, större kundnytta och det går mycket snabbare. Nackdelarna är att det inte kommer in någon "från sidan" som utmanar det kreativa tänkandet och som kommer med andra infallsvinklar.

Vad är din erfarenhet av branschen, hur stora är chanserna att det kommer bli en rolig och festlig stämning under kvällen?

– Min plan och förhoppning är att detta blir en mer lättsam och festlig tillställning än andra galor. Men som alla vet så är det gästen som gör festen… så det är helt upp till deltagarna. 

Inhouse startades av Dagens Media och Arkitektkopia redan 2011 och hålls i år på At Six. Totalt är det 35 bidrag som gör upp i reklamtävlingen där pris delas ut i åtta olika kategorier.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Inhouse

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev