Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

H&M designar OS-kläder

Publicerad: 17 April 2013, 08:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:49

H&M designar kläderna för de svenska trupperna i vinter-OS i Sotji 2014 och sommar-OS i Rio de Janeiro 2016.


Det är de svenska truppernas kläder vid invignings- och avslutningscermonierna som H&M ska designa. Dessutom ska klädföretaget skapa en komplett garderob som olympierna kan använda under sina träningspass och i OS-byn.

– Kollektionen kommer att spegla vårt skandinaviska designsignum i en kombination av mode, sport och funktion, säger Ann-Sofie Johansson, H&M:s designchef i ett pressmeddelande.

Idrottarna kommer också att hjälpa H&M att vidareutveckla företagets nya utökade sportkollektion, som lanserades i januari.

– Jag är verkligen glad över det här långvariga partnerskapet med H&M, som inleds med att H&M ska göra kläderna till den svenska OS-truppen under vinter-OS i Sotji 2014. Det är innovativt och spännande att låta en grupp olympier medverka i designprocessen, säger Stefan Lindeberg, ordförande för Sveriges Olympiska Kommitté i ett pressmeddelande.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.