söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Googles Sverigechef till Women in tech

Publicerad: 31 januari 2018, 12:40

Anna Wikland, Sverigechef på Google, Amelie von Zweigbergk, chef för industriell utveckling på Teknikföretagen, Joy Buolamwini, Graduate Researcher på MIT Media Lab och Annie Lööf, partiledare för Centern.

Anna Wikland, Amelie von Zweigbergk, Joy Buolamwini och Annie Lööf är några av dem som besöker årets upplaga av konferensen Women in tech.

Ämnen i artikeln:

Women in techGoogleCenterpartiet

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


På internationella kvinnodagen den 8 mars arrangeras för femte gången konferensen Women in tech, som syftar till att lyfta fram kvinnor inom den växande tech-branschen. Årets tema är "A Brave New World".

Centerpartiets partiledare Annie Lööf kommer att medverka i en panel om hur man skapar reell förändring i branschen ur ett mångfalds- och jämställdhetsperspektiv, inte minst i kölvattnet efter #metoo. Anna Wikland, Sverigechef för Google, och Amelie von Zweigbergk, chef för industriell utveckling på Teknikföretagen är med i samma panel.

Dessutom gästas Women in tech av Ted-talaren Joy Buolamwini, Graduate Researcher på MIT Media Lab. Hon anför The Algorithmic Justice League som kämpar för att algoritmer och kod ska skapas normkritiskt och utan att underblåsa fördomar eller diskriminera.

– Programmet kommer att bli helt fantastiskt och vi är såklart oerhört stolta över att makthavare såsom Annie Lööf, Anna Wikland och Amelie von Zweigbergk väljer att medverka. Frågan om att få in fler kvinnor till techbranschen, och att få de som valt denna karriär att stanna kvar, har väl aldrig varit så brännhet som nu, i svallvågorna efter #metoo och #teknisktfel, säger Paulina Modlitba Söderlund som ansvarar för programmet för Women in tech, i ett pressmeddelande.

Eventet arrangeras på Folkets Hus vid Norra Bantorget i Stockholm och dagen kommer även gå att följa live på streamingtjänsten Viafree och på Women in tech:s hemsida.

Bakom årets event står elva huvudpartners; Accenture, Bonnier, Cybercom, EY, Google, HTC Vive, Kindred, MTG, Nasdaq, Scania och Tieto.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev