Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Gick in med 250 000 kronor var

Publicerad: 2 November 2010, 10:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Investerarna betalade en kvarts miljon vardera för att gå in i det havererade Zaphire Group. Men de insåg snabbt att projektet var på väg åt fel håll. "Vi fick ingen information alls", säger en av dem.


Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om turerna kring Zaphire Group. Ett projekt som, enligt initiativtagaren Michael Karlsson, med hjälp av tunga namn som Anders Bagge, Björn Rosengren och Peppe Engberg, skulle "återupprätta det svenska musikundret".

Men resultatet blev istället konkurs - och uppretade investerare. Björn Rosengren, Anders Bagge, Ulf Ekwall och Henrik Dam har alla distanserat dig från företaget, som flera av dem lämnade efter bara ett par månader.

Enligt konkursansökan, som lämnats in av Michael Karlsson, har företaget hamnat på obestånd. Konkursen kom dock som en nyhet för några av delägarna.

– Vi fick ingen information alls, säger en av dem.

Zaphire Group tog även in en ukrainsk producent som hjälpte bolaget att få producera Azerbaijans bidrag till Schlager-EM. Enligt uppgift betalade mannen 50 000 euro för 10 procent av aktierna.

Övriga inversterare, som Ulf Ekwall, Mikael Apelgard, Henrik Dam, Peppe Engberg, Björn Rosengren, Peter Näslund, och Peter Gustafsson, gick in med 250 000 kronor var, uppger källor för dagensmedia.se. Anders Bagge betalade dock endast 1 krona för sina aktier.

Nu fortsätter bråket i Solna Tingsrätt.

Michael Karlsson, som dagensmedia.se inte lyckats nå, föreslog en konkursförvaltare - men två av delägarna, Peter Gustafsson och Ulf Ekwall, satte hälarna i marken. Då det "föreligger stora splittringar i bolaget mellan dess aktieägare och styrelse, ville man istället utse en "opartisk förvaltare", som inte har kopplingar till Michael Karlsson, ansåg de två.

Tingsrätten valde att gå på delägarna linje. Den 25 oktober försattes Zaphire Group i konkurs.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.