Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Försvaret ökar inom innebandyn

Publicerad: 31 Oktober 2012, 13:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Försvarsmakten skriver avtal med Svenska Innebandyförbundet på 11 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Försvarsmakten

Försvarsmakten fortsätter sitt sponsringssamarbete med Svenska Innebandyförbundet och skriver nu ett sponsringsavtal med organisationen som sträcker sig över två och ett halvt år. Avtalet är värt 11 miljoner kronor, skriver Idrottens Affärer.

Försvarsmakten blir således Svensk Innebandys första huvudsponsor för VM i Göteborg 2014. Dessutom inkluderar avtalet Svenska superligan, de svenska landslagen och ungdomsserier och turneringar.

– Detta är ett av de största sponsoravtalen hittills i svensk innebandys historia. Försvarsmakten är en spännande och aktiv samarbetspartner som verkligen kan bidra till utvecklingen av Innebandyn, säger Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk till Idrottens Affärer.

Dagens Media kunde för ett år sedan berätta att Försvarsmakten gjorde en initial investering i svensk innebandy på 3 miljoner kronor.

Avtalet gällde säsongen 2011/2012, med option på två år. Avtalet togs fram i samarbete med sponsringsbyrån JJP.

– Vi ser sponsring som ett väldigt effektivt redskap för att komma rakt in i vår primärmålgrupp, killar och tjejer 15–25 år. Det finns erfarenheter från USA där man jobbat mycket med sponsring och har fått bra resultat, sade Fredrik Svahn, dåvarande marknadschef på Försvarsmakten, till Dagens Media.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Försvarsmakten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.