Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

"Falcon Alkoholfri Arena" får Twitter att koka

Publicerad: 11 juni 2015, 09:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:58

Falkenbergs FF:s nya hemmaarena döps till "Falcon Alkoholfri Arena".


Ämnen i artikeln:

Carlsberg

”Falcon Alkoholfri Arena - Så lyder namnet på nya hemmaarenan! Precis presenterat på presskonferens”.

Det beskedet gav den allsvenska fotbollsklubben Falkenbergs FF under torsdagsförmiddagen på Twitter. Flera medier rapporterar om det nya sponsoravtalet som slutits mellan Carlsberg Sverige och klubben.

– Vi är mycket nöjda med att Falcon Alkoholfri blir namnsponsor till Falkenbergs nya fotbollsarena. Falcon är det varumärke som flest falkenbergare har önskat sig som sponsor och det stod även överst på föreningens önskelista så det här känns mycket bra. Att namnet nu blir Falcon Alkoholfri Arena ser vi som extra positivt, säger Lars-Eric Nilsson som är ordförande för Falkenbergs FF, i ett pressmeddelande.

Namnet Falcon Alkoholfri Arena har genast fått folk i sociala medier att gå i toppspinn. Begreppet trendar just nu på svenska twtitter.

”FANTASTISKT!!!!”, ”Troligtvis det sämsta namnet någonsin” och ”Friends Arena låter ju dåligt, men Falcon Alkoholfri Arena hahahhahaha”, är några av reaktionerna som strömmat in.

Många tycker uppenbarligen att namnet är komiskt. Men andra menar att namnet är en bra pr-kupp.

”Falcon Alkoholfri Arena. Löjligt eller inte. FFF/Falcon får rekorduppmärksamhet. De räknar in bra nyhetsspridning och social media-mentions” skriver en twittrare.

”Den virala grejen i Falcon Alkoholfri Arena kan man ju ändå inte snacka bort”, konstaterar en annan.

Bygget av den nya arenan är redan igång och kommer att vara klar för spel när vårsäsongen inleds 2017. Carlsbergs sponsoravtal löper i fem år med möjlighet till förlängning i ytterligare fem.

Carlsberg Sverige blir exklusiv dryckesleverantör på arenan. Det verkar dock inte som att arenan blir alkoholfri – namnet till trots.

"Förutom namnet Falcon Alkoholfri Arena blir Carlsberg Sverige leverantör av all dryck som säljs på arenan och självklart kommer det att finnas många alkoholfria alternativ", uppger Carlsberg i sitt pressmeddelande.

Spelarna kommer även att bära Falcon Alkoholfris logotyp på dräkterna.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Carlsberg

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev