Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

F1-konkursen kan slå mot Bindefeld

Publicerad: 9 December 2010, 13:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

F1-äventyret är över. The Race Legends försätts i konkurs – vilket kan drabba flera byråer.


Ämnen i artikeln:

Micael BindefeldBindefeld

The Race Legends försätts nu – efter omfattande ekonomiska problem – i konkurs. Byråer som Bindefeld och AD&D får därför vända sig till konkursboet för att få sina pengar.

”På grund av nya krav på bolaget från samarbetspartners har rekonstruktionen blivit för osäker för att fortsätta. Därför har The Race Legends AB, i samråd med sin rekonstruktör, ansökt om att avsluta rekonstruktionen idag och The Race Legends AB har begärt sig själva i konkurs”, skriver bolaget på sin sajt.

Det var i somras som det stora racingeventet skulle blivit av. Förarlegendarer som Stefan ”Lill-Lövis” Johansson, Riccardo Patrese och Emerson Fittipaldi, parat med en exklusiv konsert med Roxette, skulle se till att tredagarseventet ”The Race Legends” blev en folkfest.

Ett flertal byråer, bland annat Bindefeld och AD&D, anlitades för att marknadsföra jippot.

Men biljettförsäljningen tog inte fart, och racingfesten fick skjutas upp. The Race Legends AB ansökte om företagsrekonstruktion, då pengarna inte räckte till.

Problemen späddes på ytterligare då Bindefeld AB, med vd Micael Bindefeld i spetsen, nyligen stämde The Race Legends AB på nära 1,2 miljoner kronor för obetalda fakturor.

Även Reklambyrån AD&D anlitades av The Race Legends – bland annat för att utveckla eventets webb.

När betalningar uteblev drog byrån i bromsen, men har hela tiden hoppats att eventet trots allt skulle gå att genomföra.

– Alla inblandade i detta mår bäst av att eventet blir av, sade projektledaren Daniel Tingström tidigare till Dagens Media.

Läs mer om F1-kraschen i DM Plus.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Micael BindefeldBindefeld

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.