Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Eventbyrån betalar tillbaka efter fiasko med Radiogalan

Publicerad: 11 Oktober 2012, 09:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

Årets Radiogalan blev ett misslyckande. Nu betalar eventbyrån Initiativ tillbaka pengarna.


– Vi är väldigt ledsna över att kunden inte är nöjd, säger Initiativs vd Jonas Jonsson.

Eventbyrån initiativ tog snabbt på sig skulden för fiaskot under Radiogalan den 20 september, och skickade ut ett brev till radiobranschen där de bad arrangörerna om ursäkt.

De meddelade också att Initiativ inte kommer att fortsätta att arrangera Radiogalan, och att de kommer att betala tillbaka kostnaden för produktionen till Radiobolagen. Totalt handlar det om 152 000 kronor.

– Vi ser det som en självklarhet att betala tillbaka. Vi är jätteledsna över att kunden inte är nöjd, och det är viktigt för oss att kompensera dem, säger Inititiativs vd Jonas Jonsson.

Det var andra gången som Initiativ genomförde Radiogalan. Under kvällen uppstod flera problem, bland annat var grafiken fel, pristagare blandades ihop och programledarna framstod som dåligt förberedda.

Enligt Initiativ är förklaringen bland annat ett strömavbrott som störde repetitionsarbetet, men även en rad ”missbedömningar”.

Vad får misslyckandet med Radiogalan för konsekvenser för Initiativ?

– Det vet vi inte än. Men vi har gjort 900 event och bara tre av dem har tvingat oss att fundera i de banor vi gör i dag. Vi är väldigt ledsna för det som hänt, och det tar vi med oss i vårt fortsatta arbete. Det är en ständig utvärderingsprocess.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.