Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Eventbranschen tror på stark tillväxt

Publicerad: 16 September 2011, 07:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:58

Svenska eventföretag tror på en årlig tillväxt på knappt 8 procent från och med i år. Det är resultatet i en färsk undersökning.


Ämnen i artikeln:

Sponsrings- och eventföreningen

Sponsrings- och eventföreningen, Musiksverige, utbildningen Yh Musik och Eventarrangör på Campus Nyköping har tillsammans studerat utvecklingen hos 94 företag inom musik- och eventbranscherna från 2011 till 2016.

Mest positiva är eventföretagen som tror på en årlig tillväxt på 7,7 procent under perioden, medan musikbranschen räknar med drygt 6 procent. Visar sig prognosen stämma kommer eventbranschen att växa 45 procent de närmaste fem åren.

Undersökningen visar också att sex av tio företag inom musik- och eventbranschen planerar att anställa de kommande två åren.

– Allt tyder på att musik- och eventbranscherna kommer att vara en arbetsmarknad att räkna med. För unga arbetssökande gäller det att skaffa kunskap om branscherna och goda nätverk, säger Maria Guggenberger, vd för sponsrings- och evenemangsindustrins branschorganisation Sponsrings & Eventföreningen, i ett pressmeddelande.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.