Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Eon letar nästa Zlatan i Rosengård

Publicerad: 16 September 2009, 14:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Eon sponsrar Zlatan Ibrahimovic ungdomsklubb FC Rosengård. – Vi vill ge alla ungdomar i Rosengård en chans att bli nästa Zlatan, säger Jenny Holmström, sponsringsansvarig på Eon.


Eon är sedan tidigare partner i Rosengård Invest som hjälper personer med invandrarbakgrund i Rosengård att starta affärsprojekt.

– Eon är väldigt engagerade i Rosengård som stadsdel eftersom vårt nordiska huvudkontor ligger i Malmö, säger Jenny Holmström.

– En stor del av invånarna i Malmö har invandrarbakgrund och vi behöver nå ut till dem och ta vårt ansvar, fortsätter hon.

För att utöka engagemanget i stadsdelen har Eon ingått ett sponsringsavtal med en av Zlatan Ibrahimovic gamla klubbar, FC Rosengård.

– Fotboll är en stor del av tillvaron för de unga i Rosengård. Ledarna fungerar ofta som extraföräldrar och hjälper till med läxläsning och allt möjligtr, säger Jenny Holmström.

Eon blir huvudsponsor för FC Rosengård och kommer att stötta med kläder och utbildning och ungdomsaktiviteter som fotbollsskola, fotboll för tjejer på skoltid och spontanfotboll.

– För många tjejer är det något helt nytt att börja idrotta.

Zlatan Ibrahimovic har ett starkt engagemang för sin forna stadsdel, men är inte involverad i Eons sponsringsprojekt.

– Vi vill ge ungdomarna i Rosengård, både tjejer och killar, chansen att bli en ny Zlatan, säger Jenny Holmström.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.