Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Efter knarkskandalen – Persbrandt till Kampsportsgalan

Publicerad: 23 Mars 2011, 08:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Mikael Persbrandt blir prisutdelare på Kampsportsgalan. ”Vi sätter oss inte till doms över andra människor”, säger arrangören Stefan Stenudd.


Ämnen i artikeln:

Mikael Persbrandt

När Sveriges främsta kampsportsutövare på lördag belönas i tio olika kategorier är det skådespelaren Mikael Persbrandt som delar ut pris.

– Vi gillar honom, han tränar på en av våra klubbar, säger Stefan Stenudd, ordförande för Svenska budo och kampsportsförbundet, som anordnar galan.

Så sent som i fredags i förra veckan avslöjade tidningen Metro att Mikael Persbrandt fastnat i en knark-razzia. Det var på innekrogen Soap Bar i centrala Stockholm som den folkkäre skådespelaren tog kokain på en toalett.

Enligt polisrapporten visade Persbrandt tydligt tecken på att ha tagit narkotika, och sa till polisen på plats att han "älskar kola och rånare". Han ska också ha gett uttryck för hur narkotikabrottet kan komma att påverka hans framtida karriär.

Stefan Stenudd och Kampsportsgalan tycker dock inte att narkotikaskandalen är något problem:

– Det är ju inte roligt. Men bara tanken att vi ska sätta oss till doms över andra människor, det är mig främmande. Vi vänder oss förstås emot doping inom idrotten, men det här uppfattar jag som någonting helt annat, säger han och fortsätter:

– Vi kan dessutom inte använda oss av kvällstidningsrubriker för att avgöra vem som ska dela ut vårt pris.

Mikael Persbrandt tilldelades ett strafföreläggande för ringa narkotikabrott och ska böta 13 500 kronor.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Mikael Persbrandt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.