Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Efter fotbollstappen – Svenska spel sponsrar längdlandslaget

Publicerad: 1 juli 2019, 06:37

Foto: Skärmdump från Svenska spels kampanj

Svenska spel går in och sponsrar både längdlandslaget och Sveriges Olympiska Kommitté.


Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Sedan omregleringen av den svenska spelmarknaden har andra spelaktörer än Svenska spel fått tillåtelse att sponsra olika tävlingar och matcher.

Efter hela 85 år som huvudsponsor till Allsvenskan och Superettan på herrsidan blev Svenska spel exempelvis bortpetade från rollen då det istället är Unibet som från och med 2020 kommer sponsra matcherna. 

Men istället för att stå som huvudsponsor till herrarnas Allsvenskan-matcher och Superettan går Svenska spel in som partner till längdlandslaget. Samarbetet är långsiktigt, sträcker sig över sju år och är värt drygt 80 miljoner kronor. 

LÄS MER: Därför sponsrar Svenska spel längdlandslaget 

Dessutom blir Svenska spel även ny huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) med start den första juli i år. Avtalet är värt över 100 miljoner kronor och sträcker sig fram till 2026. Även samarbetet med Svenska skidförbundet och längdlandslaget startar i juli och sträcker sig fram till 2026. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.