tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

E-sportturneringen Svenska Cupen tillbaka med Expressen som partner

Publicerad: 11 maj 2023, 08:08

Turneringen introducerades för första gången 2022 och vanns av internationellt kända e-sportlaget Ninjas In Pyjamas.

Foto: Pressbild

Till hösten arrangerar Fragbite AB för andra året e-sportturneringen Svenska Cupen. Expressen/Bonnier och Space återkommer som partners och titelsponsor är även i år Max Burgers.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Stina Eriksson

stina.eriksson@dagensmedia.se


Efter premiären i fjol arrangeras nu ännu en säsong av Svenska Cupen i e-sport. Turneringen är Sveriges största nationella e-sportturnering i spelet Counter-Strike och förra året sågs finalen online via stream av över 1,6 miljoner tittare. Återkommande titelsponsor är Max Burgers, som i år är nominerade till Årets Kampanj för sitt titelsponsorskap i Svenska Cupen.

– Vi på Max är stolta att i år igen vara titelsponsor för Sveriges främsta e-sportturnering. Att jobba långsiktigt och att utmana ligger i Max Burgers DNA och vi ser fram emot att ge nya talanger och lag möjlighet att utmana mästarna och ta sig an sina CS-drömmar, säger Cecilia Taipale, head of media, Max Burgers i ett pressmeddelande.

Turneringen drar igång i september och finalen hålls den 3 december i Space Arena. Partners till 2023 års turnering är Expressen/Bonnier och Space, som även de återkommer från föregående år.

– Intresset för e-sport är stort, det vet vi. Vårt engagemang i fjolårets upplaga av Svenska Cupen gav effekt och visade att vi gör rätt saker. Vi är stolta att återigen vara en del av detta, säger Paul Brandenfeldt, försäljningschef, Bonnier News Sales i ett pressmeddelande.

Prispotten ligger på 500 000 kronor och är den största inom svensk esport.

– Det är ett viktigt kvitto på Svenska Cupen som arrangemang att vi har tre återkommande samarbetspartners, som väljer att ge oss förnyat förtroende, säger Marcus Teilman, vd och Koncernchef, Fragbite Group i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev