söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

E-sport in på bred front i Globen

Publicerad: 28 mars 2012, 06:29

Dreamhack och Stockholm Globe Arenas skriver flerårsavtal med ambitionen att göra Stockholm till E-sportens europeiska huvudstad.

Ämnen i artikeln:

Stockholm Globe Arenas

HW

Henrik Widell


Dreamhack har kommit en lång väg sedan de anordnade så kallade LAN-parties i Jönköping för en inbiten krets av spelfanatiker. Nu flyttar organisationens evenemang in i Annexet, som ett första steg, för att sedan flytta till Globen och Stockholmsarenan som fortfarande är under konstruktion.

– Ja ambitionen är att växla upp och göra större evenemang som passar för Globen och Stockholmsarenan. Vi jobbar mycket med omvärldsbevakning, för att se var vinden blåser, och E-sport är en stor och växande trend, säger Marie Lindqvist, kommunikationschef för Stockholm Globe Arenas.

Avtalet mellan Dreamhack och Stockholm Globe Arenas löper över tre år och ambitionen är att genomföra två till tre E-sportevenemang om året. Först ut är Dreamhack Eizo Open som hålls redan den 22 april.

– Det finns en stark koppling mellan E-sport och Stockholm. Staden ligger i framkant när det kommer till it och några av världens främsta spelproducenter sitter här, till exempel Dice. Vi ska göra Stockholm till Europas E-sporthuvudstad.

Konkurrensen på arenamarknaden har hårdnat avsevärt i Stockholm efter att den nya nationalarenan, Friends Arena, i Solna börjar närma sig färdigställande. Stockholm International Horse Show, numer Sweden International Horse Show, har redan flyttat ut ur Globen och även Melodifestivalen är på väg bort.

– Det här kommer inte som någon överraskning för oss och vi har baserat alla våra strategier för den här ökade konkurrensen.

Är det en anledning till att ni nu väljer att knyta till er Dreamhack?

– Det är en av anledningarna. I den ökade konkurrensen måste man börja titta på andra intressant evenemangskategorier och E-sport är ett sådant.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev