Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Drömstart för Friends Arena

Publicerad: 15 November 2012, 09:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:04

I går vann Sverige över England med 4-2 i den första fotbollsmatchen på Friends Arena. På Friends jublar man över drömstarten.


Ämnen i artikeln:

Friends ArenaFriends

– Jag var själv där. Det var en fantastisk upplevelse med respekt och vänskap och alla de värderingar vi står för. Dessutom var det fantastiskt att Zlatan gjorde fyra mål. Det var en stor dag för Sverige och för Friends som fått namnge arenan, säger Andreas Drufva, chef för marknad och kommunikation på Friends, till dagensmedia.se.

Friends har ett långsiktigt arbete med olika aktörer för att jobba förebyggande för en trygg stämning under fotbollsmatcherna. Men enligt Andreas Drufva var stämningen under gårdagen enbart positiv.

– Det är jätteviktigt att ge en positiv känsla för Friends Arena. Det finns ju alltid en risk med fotbollsmatcher att det blir bråk och så. Nu blev det en positiv stämning och en positiv känsla för arenan och namnet, säger han och fortsätter:

– Arenan är ju namngiven efter en organisation som jobbar mot mobbning och det är lättare att ta till sig det när det är en i övrigt positiv stämning.

Andreas Drufva poängterar att Friends försöker ha en stor närvaro på de flesta av arrangemangen på arenan och han tror att detta hjälper till för att skapa en god stämning.

– Det finns en mängd fantastiska evenemang på arenan i höst, bland annat en stor julkonsert. Vi kommer inte kunna vara aktiva på alla evenemang men vi försöker vara närvarande och kommunicera och skapa en god stämning och informera om barns rättigheter, säger han.

Vad är drömprojektet för arenan?

– Vi vill ju förstås anordna en egen manifestation där vi samlar våra samarbetspartners och sätter fokus på det vi jobbar med.

Har ni en sådan manifestation planerad?

– Det finns inte något tidsbestämt, men vi skissar på att genomföra det tillsammans med arenan och våra samarbetspartners.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Friends ArenaFriends

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.