Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

DN-galan byter namn efter 48 år

Publicerad: 24 mars 2015, 13:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Efter ekonomiska problem blir Bauhaus ny sponsor för friidrottsgalan. Därmed byter den namn, skriver SportExpressen i dag.


I dag avslöjar SportExpressen att byggvaruhuskedjan Bauhaus blir ny sponsor för friidrottsgalan, som under 48 år har gått under namnet DN-galan. Därmed byter den namn till "Stockholm Bauhaus Athletics".

Enligt SportExpressen beror förändringarna på de svåra ekonomiska problem som galan har dragits med under de senaste åren. Stockholms Stad har också blivit ny samarbetspartner och lagt till tre miljoner kronor.

– Det är spikat. Sedan får vi se vad folk på stan kallar galan i framtiden. Det kanske blir Bauhaus-galan eller något liknande, säger en källa till SportExpressen.

Enligt SportExpressen har tidningen varit i kontakt med arrangörerna för en kommentar, men de hänvisar till den presskonferens som kommer att hållas på Stockholms Stadion i morgon.

Johan Saxne, informationschef på Bauhaus, vill inte heller uttala sig.

– Vi har tyvärr ingen mer info än att DN-galan har pressträff i morgon, vi får hänvisa till den, säger han till SportExpressen.

Galan kommer avgörs den 30 juli och kommer enligt nuvarande avtal att vara en del av Diamond League fram till år 2019.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.