Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

"Det är vi som är framtiden"

Publicerad: 27 juni 2016, 09:49
Uppdaterad: 27 juni 2016, 09:54

ALMEDALEN 2016. Nyheter24 planerar att återigen pika "gammelmedia" under politikerveckan.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenNyheter24

Förra året dök liemannen upp under politikerveckan i Almedalen – utsänd av Nyheter24. Syftet var att pika "gammelmedia" genom att uppmärksamma "tidningsdöden".

Liemannen väckte en del uppmärksamhet i sociala medier och lokaltidningen Gotlands Allehanda skrev en artikel om den mystiska och svårintervjuade personen klädd i svart. Enligt Nyheter24 ska Svenska Dagbladet ha kallat liemannen för årets pr-kupp.  

Vad kommer ni hitta på i år?

– Vi har som alltid storslagna planer, förra året åkte vi ju ner hela redaktionen och hade ett stort tält. Förutom liemannen hade vi också skumparty tillsammans med hiphopduon Far & Son. Jag kan inte avslöja vad vi kommer göra i år men vi kommer garanterat synas och höras. Vi vill inte vara som gammelmedia, vi vill visa att det är vi som är framtiden, säger Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.

Blir det en lieman i år igen?

– Jag kan inte säga att det inte kommer bli en lieman i år igen men vi gillar att förnya oss och testa nya grejer. Vi ser inte bakåt och följer inga traditioner. Det blir garanterat något som folk kommer tycka är intressant.

Kan du avslöja något om vad ni kommer hitta på?

– Nej, men jag kan säga att det kommer bli en del pikar mot gammelmedia i år igen. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AlmedalenNyheter24

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev