Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökEvent/sponsring

Coop om Northugs fyllekrasch: ”Trist och allvarligt”

Publicerad: 5 Maj 2014, 07:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:39

Nu kommenterar Petter Northugs sponsor Coop skidstjärnans uppmärksammade fyllekrasch.


Ämnen i artikeln:

Coop

Den norska skidstjärnan kraschade sin Audi A7, smet från olyckan och jagades sedan av polishundar.

– Jag vill å det djupaste beklaga det som har skett. Jag mår väldigt dåligt just nu och är väldigt besviken på mig själv, säger han i ett pressmeddelande som skickades ut av managern på söndagskvällen.

Nu riskerar Petter Northug att hamna i fängelse för fylleskandalen.

Och hos stjärnans huvudsponsor Coop Norge är bedrövelsen stor.

– Vi tycker att det här är en mycket sorglig och allvarlig sak och är besvikna över att Petter har begått ett allvarligt brott. Han har betett sig på ett sätt som inte är i enlighet med de ideal som han ska arbeta för som en del av samarbetet mellan Coop Norge och honom, säger Svein Fanebust, administrativ direktör på Coop Norge, i ett pressmeddelande.

Det är ännu oklart om Coop Norge kommer att bryta samarbetet med Northug. Det finns en klausul i avtalet som ger företaget möjlighet att överge stjärnan efter helgens händelser, vilket enligt VG.no skulle innebära att Northug förlorar 30 miljoner norska kronor, eller nästan 33 miljoner kronor.

– Huruvida vi väljer att använda den möjligheten är för tidigt att säga. Vi måste diskutera frågan grundligt, både internt i Coop och med Petter, säger Svein Fanebust.

Samtidigt konstaterar den norska event- och sponsringsbranschen att Petter Northug kommer att få problem att locka nya sponsorer efter skandalen.

– På kort sikt är han slut som ett attraktivt sponsorobjekt, i alla fall som ett sponsorobjekt i elitklassen. Men det är absolut möjligt att komma tillbaka. På sikt kan han bli ett attraktivt sponsorobjekt igen, men det kommer att ta tid. Och det kommer att kräva mycket av honom, både vad gäller resultat och när det gäller att visa goda attityder och värderingar, säger Lasse Gimnes, styrelseledamot i norska Sponsor- og Eventforeningen, till Kampanje.com.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev