Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Cantwell om TV4:s låtlista inför DJ Battle: "Det är närmast att beskriva som fusk"

Publicerad: 3 juli 2013, 09:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:02

UPPDATERAD. Jinglar, vin och proffshjälp. Så laddar TV4 och Aftonbladet inför Dagens Medias dj-battle på Kallis ikväll.


Ämnen i artikeln:

DJ Battle

Ikväll drabbar TV4 och Aftonbladet samman i Dagens Medias DJ Battle. TV4 ställer upp med Anders Pihlblad och Jenny Strömstedt. Uppladdningen är i full gång.

– Vi laddar genom att titta på gamla jinglar med "TV4 En del av Sverige". Det är en strategi, vi tänkte återuppliva det officiellt så vi tänkte sätta det redan nu, säger Jenny Strömstedt.

Är ni klara med låtlistan?

– Det råder viss oenighet om en del schlagerlåtar som Pihlblad vill trycka in. Jag tyckte att jag hade den kompletta låtlistan, men vi förhandlar – det är som en regeringsförhandling.

Vad vill du säga till era motståndare?

– De måste krita sina egna sulor för de kommer inte kunna hålla sig från att gå ner på dansgolvet när vi spelar.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot att dj-battlet inleder min semester 2013, så jag kommer att vara på fruktansvärt gott humör. Sen ser jag fram emot själva huvudakten, det blir kul att se om det speglar valresultatet, säger Jenny Strömstedt.

Aftonbladets lag består av Oisin Cantwell och Margret Atladottir.

– Hittills har vi inte laddat upp alls, men vi ska ladda upp med pepptalk, mat och möjligen lite vin, säger Oisin Cantwell.

Vad är er strategi?

– Den är hemlig, men vi har hittat den perfekta mixen av kommersiellt potential, och kredd. Vi har hittat en balans mellan gammalt och nytt. Vi hade initilala samarbetsvårigheter när Margret började yra om att spela fransk militant hiphop med feministiska texter, men jag lyckades avstyra det.

Margret Atladottir kontrar:

– Vi har överlagt och tjafsat men nu har vi enats. Vi har ju ganska olika smak, Oisin gillar gubbrock och rockballader medan jag gillar hiphop. Det viktigste är att jag är nöjd!

Vill ni skicka en hälsning till motståndarna?

– Ja, att vi har all respekt i världen för dem, men att vi kommer att vinna. Jag stötte på Niklas Strömstedt tidigare som berättade att han hjälpt sin fru med låtlistan, det tycker vi närmast är att beskriva som fusk, säger Oisin Cantwell.

Så om de vinner kommer ni att anklaga dem för fusk?

– Nej, men om vi inte vinner beror det på ett röstningsförfarande som skulle få en afrikansk enpartistat att framstå som demokratisk.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DJ Battle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.