Boris Lennerhovs nya galna satsning – ett Gekås-plan

2014-05-16 10:28  

Är du en norrlänning som alltid drömt om att shoppa loss på Gekås? Nu är det bara att ta flyget ner. Här är Gekås nya galna satsning.

En tvådagars upplevelseresa med hotellövernattning för shoppingsugna norrlänningar.

Så beskriver Gekås sin nya satsning Ullaredsflyget, ett samarbete mellan Gekås, Scandjet och flygplatserna i Skellefteå och Jönköping.

Redan för tio år sedan gjordes tre uppmärksammade flygningar från Umeå till Gekås, som ligger i halländska Ullared.

När flygresorna till Gekås nu gör comeback är det till ett varuhus som blivit dubbelt så stort.

Lise Hellström är marknadschef på Gekås.

– Visst är det kul!, säger hon till Dagens Media.

Hur fick ni idén?

– Jag jobbade inte på Gekås när vi hade våra första flygningar men Boris (Lennerhov, Gekås vd) var i allra högsta grad inblandad. Det var något som föll väldigt väl ut även om det av olika anledningar inte blev så många turer. Vi har redan bussresor från Norrland men det är ett ganska stort umbärande att kånka runt på en buss i många timmar och sedan gå och shoppa, det är inte helt smärtfritt, säger hon och fortsätter:

– Många har fått ta två övernattningar och då kände vi att det måste finnas ett smidigare sätt att lösa resan på.

Enligt Lise Hellström gick även Jönköpings och Skellefteås flygplatser i samma tankar.

– Skellefteå ligger strategiskt bra längs Norrlandskusten. Jag tror att mågna som åker med Ullaredsflyget kanske inte har varit här innan och därför har vi skräddarsytt resan och lagt den på en dag när det inte är så många i varuhuset så att det blir lite mer behagligt.

Än så länge är bara en flight inplanerad för Ullaredsflyget, men om intresset blir stort, vilket Gekås kallt räknar med, kommer det att bli fler flygresor från Norrland till Halland, lovar Lise Hellström.

Vilka får man sällskap av om man tar Ullaredsflyget ner till Gekås?

– Jag tror att mer än hälften kommer att vara lite som jag. Kvinnor i 40-årsåldern eller äldre. De ser det som en jättehärlig chans att få åka iväg med en vännina, syster eller varför inte en mamma. Jag skulle tro att de handlar ganska mycket till sig själva men också till sin familj.

Lise Hellström vill dock poängtera att det inte är shoppingen utan snarare upplevelsen som gör att Ullaredsflyget är värt pengarna.

– Man kommer iväg från vardagen lite med sin bästa kompis eller vem man nu väljer att åka med. Man får resa på ett behagligt sätt, äta en god middag och kanske dricka lite vin på kvällen och pröva kläderna man köpt. Sedan får man sova gott i en hotellsäng och shoppa till halv två nästa dag och så är man ändå hemma i rimlig tid.

Hur mycket får man ta med på planet?

– Vi har en stor specialdesignad shoppingbag som rymmer väldigt mycket. Har man för mycket kan man köpa till mer utrymme, man behöver inte vara rädd för att man ska behöva åka ifrån sina varor.

Hur ska ni marknadsföra flyget?

– Vi gör ju inte så mycket reklam traditionellt sett och hittills har det gått hyfsat bra. Vi har gått ut i våra sociala medier och på sajten och så där. Vi kommer att avvakta hur det faller ut, det här är ju en ganska bred nyhet. Även om man inte själv ska flyga med Ullaredsflyget så är det lite roligt med inrikescharter i landet.

Antalet platser på Ullaredsflyget är begränsat och försäljningen sker hos utvalda resebyråer samt via sajten Ullaredsflyget.se.

Premiärflyget genomförs den 10-11 november 2014. För biljetterna får man betala 1690 kronor. Det inkluderar hotell.

LÄS OCKSÅ:

Gekås vd: "Nästan pinsamt tydligt hur tv-serien påverkar försäljningen"

Största butiken ratar all reklam 

Pr-kampanjen kraschade servrarna 

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt