Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Blake bar fel klocka – riskerar böter

Publicerad: 10 augusti 2012, 08:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:15

Den dubbla silvermedaljören Yohan Blake riskerar straff för att ha burit en Richard Mille-klocka under OS.


Det skriver Aftonbladet, och hänvisar till uppgifter i TNT Magazine.

Yohan Blake har under OS burit en skräddarsydd klocka av Richard Mille – designad enligt de jamaicanska färgerna och värd 3,5 miljoner kronor – trots att Omega är de olympiska spelens officiella klocksponsor.

Enligt TNT Magazine har IOK startat en utredning beträffande Blakes klockval under spelen.

Omega firar i år sitt 80:e år, och det 25:e olympiska spelet, som ”officiell tidtagare” i OS.

– Det här partnerskapet, som började redan 1932, har varit enormt viktigt för Omega, berättade Omegas president Stephen Urquhart för Dagens Media inför årets OS i London.

Omega har under årens lopp legat bakom en rad innovationer som har utvecklat tidtagningen i sportsammanhang. Som tjuvstartsdetektorer, simningens "touch pads", och användandet av fotoceller.

Omega brukar i samband med OS ge ut olympiska kollektioner av sina mest berömda modeller, Omega Seamaster och Omega Speedmaster. Men Stephen Urquhart ville inte avslöja för Dagens Media hur Omegas försäljning påverkas i samband med spelen.

– Det här är inget som vi vill sätta något specifikt dollarvärde på. Men självklart är det så att OS ger oss stor internationell exponering och ökar den globala kännedomen om varumärket Omega.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.