Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Avpixlat och Granskning Sverige portas från Bokmässan

Publicerad: 4 maj 2017, 06:59
Uppdaterad: 4 maj 2017, 07:03

Bokmässan tillåter inte att Granskning Sverige och Avpixlat ställer ut. – Man gör en individuell bedömning utifrån varje utställare, säger Bok- och bibliotekmässans vd Maria Källson, till Sveriges Radio.


Ämnen i artikeln:

Bokmässan

Det skapade stor debatt när Bok-och bibliotekmässan tidigare valde att låta Nya Tider – en tidning med högerextrema kopplingar – ställa ut på mässan. Bland annat har cirka 200 författare och översättare valt att bojkotta mässan i protest. Även de stora bokförlagen har uttrycks sitt missnöje.

Men nu gör man alltså en annan bedömning och låter inte främlingsfientliga Granskning Sverige och förlaget Runeskrift, som ska driva Avpixlat, ställa ut på mässan.

– Man gör en individuell bedömning utifrån varje utställare som kommer in och efter de här genomlysningarna och också genom att se över helheten på mässan – man måste se till både helheten men också den individuella utställaren – så har vi kommit fram till den bedömningen och den skiljer sig åt i de här tre fallen, säger Maria Källson till Sveriges Radio.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bokmässan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.