söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Arena Group tappar chef

Publicerad: 3 augusti 2010, 07:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:43

Tio månader efter det norska uppköpet har ex-tennisproffset Mikael Tillström lämnat Arena Group.


MS

Martin Schori


Det var i september förra året som norska bolaget Arena Group köpte det svenska bolaget med samma namn. Tidigare hade de samexisterat med olika ägare – namnet var bara en tillfällighet – och när norrmännen ville ta sig in på den svenska marknaden blev affären verklighet.

De norska pengarna skulle då rädda ett företag som tappat många stora rättigheter, gått från tio till två medarbetare på ett drygt år, och var nedläggningshotat.

– De satsar och har långsiktiga planer på tillväxt även i Sverige, antingen organiskt eller genom uppköp, berättade Mikael Tillström, tidigare tennisproffs, och som då fick jobbet som Sverigechef.

I och med förvärvet fick den norska koncernen Arena Group sponsringsrättigheterna till Svenska tennisförbundet och Idrottsgalan.

Men tio månader senare finns Mikael Tillström inte längre kvar i bolaget. Som Sverigechef står nu Vegard Bjørtuft, finanschef för den norska verksamheten och med ett förflutet på Mindshare i Norge.

– Mikael Tillström har slutat, säger han till Dagensmedia.se.

Avhoppet har lett till spekulationer om att Sverigekontoret är på väg att läggas ned. Något som Vegard Bjørtuft bestämt förnekar.

– Det ska drivas av lite nya människor och i en ny konstellation. Allt ska vara på plats i september, säger han.

Mikael Tillström lämnade sin styrelseplats i Arena Group redan i oktober förra året, alltså någon månad efter uppköpet, men har haft kvar sin Sverigechefstitel under våren. Bland annat figurerade han flitigt i medierna under Davis Cup-turneringen i mars.

Det norska Arena Group sköt i juni in 1,4 miljoner kronor i sitt svenska bolag genom en nyemission, enligt dokument från Bolagsverket.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev