torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Almedalsveckan: ”Vi planerar att genomföra”

Publicerad: 12 mars 2020, 12:06

Almedalsveckan ska genomföras som planerat i början av juli.

Foto: Janne Næss

Region Gotland räknar med att genomföra Almedalsveckan som planerat i början av juli trots coronautbrottet. Men beslutet kan komma att ändras.

Ämnen i artikeln:

SVTAlmedalenSRExpressenAftonbladetSvenska DagbladetCoronaviruset

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Hur läget kring corona kommer att vara när det närmar sig Almedalsveckan är omöjligt att säga i dag. Därför planeras veckan nu att genomföras som vanligt, berättar Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan på Region Gotland.

– Ingen vet hur det kommer att se ut i sommar, eller vilka beslut som kommer att fattas av myndigheterna som kan påverka. Så vi planerar att genomföra veckan, men samtidigt måste vi ju ha arrangörerna här, säger hon.

Enligt Mia Stuhre har 10-12 arrangörer hört av sig till Region Gotland med frågor om huruvida Almedalsveckan kommer att genomföras.

I månadsskiftet mars/april hålls ett styrgruppsmöte och då kommer frågan att vara högst upp på agendan.

– Kommer något annat besked innan så går vi självklart ut med information. Vi har också en dialog med näringsidkare kring hur det ser ut med avbokningsmöjligheter och liknande. Vi är väl medvetna om att det finns en oro för att boka upp sig på något som sedan kanske måste avbokas nära inpå.

Har ni någon deadline för när ni senast måste ställa in?

– Vi har inte det själva, däremot har vi bett de arrangörer vi har kontakt med om deras deadline. För vår del kan det ske nära inpå, men för arrangörerna som lägger mycket pengar och arbetskraft på detta ser det annorlunda ut. Men i april-maj har vi förhoppningsvis en annan situation än idag.

Dagens Media har varit i kontakt med fem av de mediehus som arrangerar seminarier och bevakar Almedalsveckan. Samtliga, det vill säga Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, Aftonbladet, Expressen och SVT, säger att det ännu är för tidigt att avgöra om coronautbrottet kommer att påverka deras arrangemang under Almedalsveckan.

– Nu handlar det om att följa utvecklingen dag för dag. Det är omöjligt att idag säga vilka åtgärder eller förändringar som eventuellt kan bli aktuella i juli, skriver SvD:s publisher Anna Careborg i ett mejl till Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev