söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Almedalsveckan ställs in

Publicerad: 2 april 2020, 06:28

Det blir ingen politikervecka i Visby 2020.

Foto: Alexander Donka

Almedalsveckan 2020 ställs in. Det beslutades enhälligt av huvudarrangörsgruppen på onsdagskvällen. Även årets Järvavecka ställs in.

Ämnen i artikeln:

AlmedalenCoronaviruset

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Så sent som den 20 mars rapporterade Dagens Media att politikerveckan i Visby skulle genomföras som planerat trots utbrottet av det nya coronaviruset. Men sedan dess har Folkhälsomyndighetens skärpt sina rekommendationer ytterligare. Mot bakgrund av det beslutade huvudarrangörsgruppen på onsdagskvällen att ställa in Almedalsveckan.

– Vi kraftsamlar nu inför 2021. Vår ambition att erbjuda en trygg och säker mötesplats, som bygger på fysiska möten, försvinner därmed inte, säger ordförande Lisbeth Bokelund, i ett pressmeddelande.

Beslutet var enhälligt och har fattats av huvudarrangörsgruppen, Region Gotland och de åtta riksdagspartierna.

I en gårdagens Aktuellt, som sändes innan beslutet om att ställa in Almedalsveckan offentliggjorts, sade statsminister Stefan Löfven att han inte kommer att medverka under politikerveckan på grund av corona.

Även årets Järvavecka ställs in. Det beslutade styrelsen i går.

– Det är synd för vi tycker den behövs mer än någonsin. Segregationen syns verkligen nu, både frågor om hälsa och ekonomi, säger grundaren Ahmed Abdirahman till Mitt i.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev