Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

”Allt har gått korrekt till väga”

Publicerad: 22 Mars 2012, 05:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Stockholm Globe Arenas kallar in jurister mot Svenska Ridsportförbundet efter att det gemensamma evenemanget, Stockholm International Horse Show, skrotas. Förbundet hävdar dock att de inte gjort något fel.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Globe Arenas

Som dagensmedia.se rapporterade om igår så flyttar Svenska Ridsportförbundet ut sin internationella ridsporttävling från Globen till Swedbank Arena, och döper samtidigt om den från Stockholm International Horse Show till Sweden International Horse Show.

Ninni Engberg, vd för Stockholm Globe Arenas, sa då till dagensmedia.se att jurister skulle se över det uppsagda avtalet:

– Det är inte helt klart hur rättighetsfrågan ser ut men klart är att de inte bara kan flytta ett evenemang som vi varit med och utvecklat under 20 år.

Ulf Rosengren, ordförande för och initiativtagare till den ursprungliga tävlingen, Stockholm International Horse Show, säger:

– Vi har varit väldigt måna om att allt ska gå rätt till så vi har inget att oroa oss för. Vad gäller rättigheterna så äger båda parterna dem under avtalstiden men det är ett avtal som vi nu valt att inte förlänga efter 2013. 

Vad parterna faktiskt äger tillsammans, även efter det utgångna avtalet, är logotypen som inkluderar Stockholm International Horse Show, vilket är en anledningen till att tävlingen nu får ett nytt namn, nämligen Sweden International Horse Show.

– En annan och viktigare anledning är att vi växlar upp evenemanget till att bli mycket större. Stockholm International Horse Show är ett namn som registrerades under sent 80-tal av förbundet i samband med att vi arrangerade för-VM här i Sverige. Trots det lägger vi det åt sidan för ett bättre namn.

Det hela verkar ju väldigt enkelt så varför har då den här konflikten uppstått?

– Det är väldigt enkelt och jag tror att konflikten mest beror på att våra vänner på Stockholm Globe Arenas är besvikna, vilket är en fullt naturlig och mänsklig reaktion.

Så ni är inte oroliga över att Stockholm Globe Arenas jurister nu ser över den här frågan?

– Nej, vi har redan gått igenom det här i detalj med våra egna jurister, jag själv är jurist i grunden och förbundets vice ordförande är professor i juridik. Det känns som att vi har på fötterna.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Stockholm Globe Arenas

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.