Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Alice Bah Kuhnke: ”Kommer att slå dem så hårt att de aldrig reser sig”

Publicerad: 1 Juli 2015, 09:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:56

Här är kulturministerns kaxiga utspel inför drabbningen med Alliansen på kvällens DJ Battle.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkeAlmedalenDJ Battle

I kväll är det dags. Almedalens hetaste fest – Dagens Medias ”DJ Battle” – där regeringen möter Alliansen bakom skivspelarna – går av stapeln för sjunde året i rad.

Regeringen stället upp med idel ministrar, bland annat kulturminister Alice Bah Kuhnke som ansvarar för mediepolitiken i Sverige.

Dagens Media träffade Alice Bah Kuhnke i Almedalen under onsdagsförmiddagen. Hon har varit i Visby under Almedalsveckan i nära tio år, men aldrig tidigare besökt DJ Battlet.

– Det är flera som har frågat mig om detta, och jag börjar att bli lite nervös. Jag har trott att detta var en sak som man kanske svänger förbi på och vänder några plattor. Men nu har jag förstått, säger hon till Dagens Media om kvällens DJ Battle.

Har du några ess i rockärmen?

– Jag ska vara mig själv, det är alltid en framgångsfaktor.

V ad bjuder du på för musik?

– Förbered er på att svänga på höfterna, för det kommer att bli en hel del tung hip hop. Tuung hip hop, jag säger inte mer än så.

Förra året gick Alliansen segrande ur striden – med draghjälp av Carl Bildt och Beatrice Ask. Alice Bah Kuhnke är dock säker på att regeringen ska spöa Alliansen denna gång.

– Självklart. Vi kommer nog att slå dem så hårt att de aldrig reser sig, säger Alice Bah Kuhnke.

I år laddar regeringen med tre ministrar i dj-båset. Förutom kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) deltar civilminister Ardala­n Shekarabi (S). Under onsdagen kom beskedet att socialförsäkringsminster Annika Strandhäll (S) ersätter jämställdhetsminister Åsa Regner (S).

Alliansen ställer upp med Jessica Polfjärd, gruppledare (M), Emil Källström ekonomisk-politisk talesperson (C), Jakob Forssmed, ekonomisk-politisk talesperson (KD) och Christina Örnebjär, riksdagsledamot (FP).

Årets Media Battle står mellan SVT och Expressen.

Expressen ställer upp med tidningens politiska redaktör Anna Dahlberg och journalisten Niklas Svensson. SVT ställer upp med profilerna Karin Adelsköld och Fredrik Lindström.

Hör du till de 2 500 som kommit över en av de eftertraktade biljetterna är du välkommen till O’Learys under dagen för att byta den till ett entréband.

All info finns här.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.