Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Akademibokhandeln ställde in Gellert Tamas: "Vi bidrar inte till tystnadskultur"

Publicerad: 30 November 2016, 09:23
Uppdaterad: 1 December 2016, 09:41

Akademibokhandeln kritiseras efter att de ställt in en författarträff med Gellert Tamas av säkerhetsskäl. Nu svarar bokkedjan på kritiken.


Ämnen i artikeln:

Akademibokhandeln

Journalisten och författaren Gellert Tamas, aktuell med boken "Det svenska hatet", skulle ha träffat läsare på i Akademibokhandelns butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm på lördag.

Akademibokhandeln har dock ställt in eventet, av säkerhetsskäl, och istället föreslagit att författarträffen ska ske efter stängning. Ett beslut som fått kritik av bland annat Aftonbladets Åsa Linderborg.

" Akademibokhandeln visar att det inte behövs mycket för att även de ska falla offer för just den tystnadskultur som Gellert Tamas skriver om", skriver Linderborg.

Akademibokhandeln svarar nu på kritiken, och håller inte med om att de bidrar till en tystnadskultur.

– Gellert Tamas bok finns i alla våra butiker och lyfts också fram i vår marknadsföring, så det handlar absolut inte om någon tystnadskultur från vår sida. Vi kommer att fortsätta att erbjuda och lyfta fram viktig litteratur i våra butiker, i vår marknadsföring och våra evenemang, säger vd Maria Hamrefors i pressmeddelandet.

"Orsaken till att evenemanget ställts in är en samlad säkerhetsbedömning som företaget gjort med anledning av att träffen skulle ske på lördag mitt i julruschen med ett stort antal kunder i butiken på Mäster Samuelsgatan i Stockholm", skriver Akademibokhandeln.

" Ställningstagandet är en specifik bedömning i detta enskilda fall och skall således inte ges någon principiell betydelse", fortsätter de.

Ämnen i artikeln:

Akademibokhandeln

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.