Akademibokhandeln ställde in Gellert Tamas: "Vi bidrar inte till tystnadskultur"

2016-11-30 10:23  

Akademibokhandeln kritiseras efter att de ställt in en författarträff med Gellert Tamas av säkerhetsskäl. Nu svarar bokkedjan på kritiken.

Journalisten och författaren Gellert Tamas, aktuell med boken "Det svenska hatet", skulle ha träffat läsare på i Akademibokhandelns butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm på lördag.

Akademibokhandeln har dock ställt in eventet, av säkerhetsskäl, och istället föreslagit att författarträffen ska ske efter stängning. Ett beslut som fått kritik av bland annat Aftonbladets Åsa Linderborg.

"Akademibokhandeln visar att det inte behövs mycket för att även de ska falla offer för just den tystnadskultur som Gellert Tamas skriver om", skriver Linderborg.

Akademibokhandeln svarar nu på kritiken, och håller inte med om att de bidrar till en tystnadskultur.

– Gellert Tamas bok finns i alla våra butiker och lyfts också fram i vår marknadsföring, så det handlar absolut inte om någon tystnadskultur från vår sida. Vi kommer att fortsätta att erbjuda och lyfta fram viktig litteratur i våra butiker, i vår marknadsföring och våra evenemang, säger vd Maria Hamrefors i pressmeddelandet.

"Orsaken till att evenemanget ställts in är en samlad säkerhetsbedömning som företaget gjort med anledning av att träffen skulle ske på lördag mitt i julruschen med ett stort antal kunder i butiken på Mäster Samuelsgatan i Stockholm", skriver Akademibokhandeln.

"Ställningstagandet är en specifik bedömning i detta enskilda fall och skall således inte ges någon principiell betydelse", fortsätter de.

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt