Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

7-Eleven blir bröllopskapell under Pride

Publicerad: 28 Juli 2014, 11:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:32

Stockholm Prides huvudsponsor 7-Eleven bygger om sin butik till ett bröllopskapell.


Ämnen i artikeln:

7-Eleven

Det är butiken på Humlegårdsgatan i Stockholm som mellan den 30 juli och den 2 augusti byggs om till ett bröllopskapell. På plats kan den som vill fira sin kärlek genom en vigsel eller en kärleksceremoni.

– Allting började förra året när vi i sista sekund hoppade på som huvudsponsor och skapade ett vigselkapell inne i Prideparken. Nu vill vi göra det lite större och nå ut till ännu fler så vi kom på den briljanta idén att göra om en av våra butiker till ett wedding chapel i Las Vegas-stil, säger Reine Walfridsson, ansvarig för extern kommunikation på 7-Eleven, till Dagens Media.

Visgelförättare blir bland andra Mona Sahlin, den homosexuella imamen Ludovic Mohamed Zahed, Ann-Christine Roxberg - den manliga prästen som blev kvinna samt Lars Gårdfeldt – gayaktivist och präst. Alla har gjort en egen inbjudningsfilm till kapellet.

– Mona Sahlin är mest populär. Vi bjöd hit en imam eftersom vi ville ge homosexuella muslimer en möjlighet att ingå äktenskap. Vi har försökt att tänka brett, säger Reine Walfridsson.

Vid vigselkapellet kommer det att finnas ett altare och åskådarplatser ut mot Grev Turegatan, blomsterarrangemang och en rosa matta som ramar in det hela. Ett 20-tal föranmälnigar har kommit in men det finns också möjlighet till drop-in vigslar.

– Det är verkligen ett love chapel som står öppet för alla. Vi hoppas att någon kanske vill passa på att förnya sina löften. Det behöver inte vara rena vigslar, vi öppnar upp för kärleksceremonier mellan far och son eller farmor och barnbarnen. Vi hoppas att det blir ett roligt event där man kan använda sin kärlek för att stå upp för HBTQ-frågor och allas rätt till kärlek.

Det är andra året i rad som 7-Eleven är huvudsponsor till Stockholm Pride. Bakom projektet står Wenderfalck och eventbyrån Aktiva Event.

Se vigselförrättarnas inbjudningsfilmer här:

 

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

7-Eleven

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.