Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Erik Niva om konflikten med Robert Laul: ”Han vände sig aktivt mot mig”

Publicerad: 13 December 2016, 09:17
Uppdaterad: 13 December 2016, 10:16

I en intervju i Café berättar Erik Niva om hur kollegan Robert Lauls alkoholmissbruk påverkade deras relation. ”Han byggde upp mig till någon form av jävla nemesis”.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulSportbladet

Det var i oktober 2015 som Robert Laul öppet berättade om sitt alkoholism och hur det påverkade hans arbete.

I senaste numret av Café berättar Erik Niva om hur kollegans eskalerande missbruk kom i vägen för deras relation och konflikten som hittills varit okänd.

– Det är en av få personer i mitt liv som jag tvingats omvärdera längs vägen. Jag var bra kompis med honom, trivdes jävligt bra med honom och hade alltid ganska lätt att försvara honom: ”Bufflig typ, dåligt omdöme ibland, men ändå ett gott hjärta.” Sedan blev en av konsekvenserna av hans eskalerande sjukdomstillstånd att han byggde upp mig till någon form av jävla nemesis. Han vände sig aktivt emot mig på ett väldigt påtagligt och påfrestande sätt, säger Erik Niva till Café.

Erik Niva berättar att det yttrade sig genom att Robert Laul byggde upp en bild av honom som överskattad och bromsade karriären för Robert Laul.

– Och det innebar att jag där och då upplevde att det här inte alls var en person som i grunden hade ett gott hjärta, utan en person som aktivt och genuint tycktes vilja mig illa. Och det var jävligt, jävligt svårt att förhålla sig till, säger Erik Niva till Café och fortsätter:

– Men vi är inte ovänner på något sätt längre. Han har hört av sig till mig och bett om ursäkt och den har jag accepterat. Jag har förståelse för att destruktiva livsmönster kan ta en till platser i livet där man inte tänker klart. Så även om vi inte har den relation vi en gång hade finns det inga problem mellan oss.

Erik Niva förklarade för Café att han först ville kolla med Robert Laul att han var okej med intervjun.

– Om han säger ja så vill jag gärna att det står i texten just att jag har kollat med Laul, säger han.

Robert Laul kommenterar till Café:

– Det är en viktig del av mitt tillfrisknande att konfronteras med den skada jag har orsakat andra människor. Det fungerar som en påminnelse om destruktiviteten i en sjukdom som ställer till med så mycket elände för så många människor.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Robert LaulSportbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.