Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

En månad efter brandattentatet - VLT-journalist misshandlad i sitt hem

Publicerad: 15 Maj 2017, 11:07
Uppdaterad: 15 Maj 2017, 11:27

Håkan Slagbrand tror att misshandeln hänger ihop med den tidigare brandattacken. Foto: Annika Persson/VLT

I april blev VLT:s kriminalreporter Håkan Slagbrand utsatt för ett brandattentat där någon kastade in en flaska med brännbar vätska i hans bil. I morse blev han misshandlad i sitt hem.


Ämnen i artikeln:

VLT

– Jag ser det som ett attentat riktat mot mig som person och framförallt min yrkesroll, berättade Håkan Slagbrand för VLT efter brandattentatet i april.

I dag, knappt en månad senare, fick Håkan Slagbrand ett knytnävslag mot käken när han öppnade dörren för en okänd man.

– Det som inträffat är fruktansvärt. Det är en attack mot Håkan Slagbrand och hans familj och det är också en attack mot hans journalistiska gärning och det fria ordet, säger VLT:s chefredaktör Daniel Nordström i dagens VLT.

Han berättar även att händelsen har polisanmälts.

I april rapporterade SVT om att allt fler journalister blir utsatta för hot och trakasserier. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson berättade att hoten inte längre bara riktar sig mot de anställda, utan även deras familjer.

Rapporten "Hoten och hatet mot journalister" gjord av Svenska Journalistförbundet visade att tre av tio journalister idag undviker känsliga ämnen på grund av rädsla för trakasserier.

– Det är en oerhört allvarlig utveckling och ytterligare ett sorgligt bevis på den utsatthet som journalister lever i, säger Daniel Nordström.

Johanna Söderlund

Ämnen i artikeln:

VLT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.