Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Emmelie Wallroth och Johanna Cardell lämnar Metro

Publicerad: 15 Maj 2017, 09:54
Uppdaterad: 15 Maj 2017, 13:35

Metros nyhetschefer Emmelie Wallroth och Johanna Cardell slutar.

UPPDATERAD. Metro blir av med två av sina nyhetschefer när Emmelie Wallroth och Johanna Cardell söker sig vidare.


Ämnen i artikeln:

MetroOmni

Metros nyhetschef Emmelie Wallroth har rekryterats till nyhetstjänsten Omni, där hon blir nyhets- och utvecklingsredaktör.

– Jag har ju varit på Metro ett tag nu och har den senaste tiden känt att det är dags att röra på mig. Och Omni känns helt rätt, säger hon.

Dagens Media har frågat Emmelie Wallroth om beslutet har med ägarbytet på Metro att göra.

– Jag har egentligen inga ytterligare kommentarer än så tyvärr, svarar Emmelie Wallroth.

Även Johanna Cardell, som också hon är nyhetschef på Metro, har beslutat att lämna tidningen. Johanna Cardell kom till Metro från Expressen hösten 2015.

– Jag har jobbat på Metro i ungefär ett och ett halvt år och har haft förmånen att jobba med väldigt kompetenta och duktiga kollegor. Jag har trivts oerhört bra men känner att det är dags för mig att gå vidare, säger hon.

Johanna Cardell återvänder nu till Expressen.

– Jag ser fram emot det oerhört mycket. Expressen känns helt rätt. Det är ett nyhetsledande medieföretag som satsar framåt. Det ska bli oerhört roligt att vara en del av den organisationen igen.

Båda nyhetscheferna jobbar kvar månaden ut.

Metros chefredaktör Staffan Erfors säger till Medievärlden att de två nyhetschefstjänsterna tagits bort i en omorganisation som sjösatts på måndagen och att det kan ha bidragit till att Emmelie Wallroth och Johanna Cardell valt att lämna. Han ser inga kopplingar mellan avhoppen och ägarbytet på Metro.

– Nej, det har jag inte gjort med de här två personerna. Och de har inte givit något som helst uttryck för det. Johanna sade att hon funderat på att göra något annat en längre tid, och Emmelie fick den här chansen på Omni.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MetroOmni

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.