Emakina förvärvar Doe Blomberg Gottberg

2017-01-10 11:19  
Fredrik Blomberg och Tommy Gottberg

Köpte Dempsey i våras – satsar ytterligare i Norden och förvärvar Doe Blomberg Gottberg.

Det belgiska digitala byrånätverket Emakina, med knappt 800 anställda och 15 kontor i Europa, Asien och ett nyöppnat New York köper Doe Blomberg Gottberg.

Syftet är att stärka sig ytterligare kreativt på den nordiska marknaden. Doe Blomberg Gottberg går därmed från 19 till närmare 40 anställda, tillsammans med svenska Emakina.

Prislappen sätts utefter ett prestationsbaserat upplägg för hur det kommer att gå de närmaste åren. En del av köpeskillingen sker i form av aktier i Emakina Group.

– Detta ger oss och våra kunder en mycket bredare och mer attraktiv produkt. Vi har jobbat länge med att förstå och analysera hur morgondagens byrå och erbjudande ska se ut, och vi är övertygade om att man behöver vara kunna erbjuda tjänster över hela kundresespektrat, sager Tommy Gottberg, vd på Doe Blomberg Gottberg i ett pressmeddelande.

Viktor Ek

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt