fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Elsa Westerstad blir ny debattredaktör på SvD kultur

Publicerad: 25 januari 2017, 09:56
Uppdaterad: 25 januari 2017, 10:27

Ytterligare avhopp från Fokus när kulturredaktören tar tjänstledigt för att bli kulturdebattredaktör på SvD.

Ämnen i artikeln:

FokusSvD

VE

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


Nyheterna om Fokus präglades av flera- och tunga avhopp från magasinet under 2016. Claes Lönegård, Ebba Bonde, Anna Ritter och redaktören Maggie Strömberg för att nämna några.

I slutet av året lämnade även Lars Grafström, som var med och grundade Fokus, över facklan efter elva år på tidningen till Claes de Faire.

Nu försvinner ytterligare en tongivande person från Fokus när tidningens kulturredaktör Elsa Westerstad tar tjänstledigt för att bli debattredaktör på SvD kultur.

– I en samtid som tenderar att söka enkla lösningar på komplexa problem, är det viktigare än någonsin att diskutera, förklara och komplicera bilden av verkligheten. Där spelar kulturen en oerhört viktig roll. Jag ser fram emot att arbeta med SvD Kulturs kunniga redaktion och ytterligare bidra till en nyfiken, initierad och kunskapsburen kulturdebatt, säger Elsa Westerstad i en kommentar.

Elsa Westerstad är tjänstledig från sin roll som kulturredaktör på tidningen Fokus från mars till december. Som debattredaktör på SvD kommer hon även att utveckla kulturredaktionens utbud av fördjupande artikelserier för prenumeranter. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev