Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

"Drev som pågår mot Metro"

Publicerad: 18 Maj 2017, 09:46
Uppdaterad: 18 Maj 2017, 09:50

Christen Ager-Hanssen. Foto: Janne Naess

Christen Ager-Hanssen ger sin syn på att Västtrafik inte vill förnya avtalet med Metro i Göteborg. "Man kan bara ställa sig den retoriska frågan vems agenda är det?".


Ämnen i artikeln:

MetroChristen Ager-HanssenMats Qviberg

När Dagens Media når Christen Ager-Hanssen på telefon dagen efter Västtrafiks besked om att man inte avser krita på ett nytt avtal med Metro i Västra Götalandsregionen när det nuvarande löper ut vid nyår.

Christen Ager-Hanssen bekräftar att det stämmer att det nuvarande avtalet har sagts upp av Metro sedan tidigare, av skäl som är ekonomiska.

– Avtalet är uppsagt från Metros sida. Man vill alltid se över att distributionen som vi har är den mest ekonomiska och värdera om vi betalar för mycket för distributionen.

Det har inte haft något att göra med de senaste dagarnas turbulens, efter Christen Ager-Hanssens och Mats Qvibergs hårt kritiserade uttalanden.

Mest uppmärksamhet har Mats Qviberg fått för sina kommentarer om stalinister som borde sparkas från Metro. Många har efteråt ifrågasatt Metros oberoende och inte blev det direkt bättre när Qviberg i en intervju med SVT förklarade att "stalinist" är ett ord han använder för "förändringsobenägna" personer. Flera krönikörer och en reporter har lämnat tidningen i protest medan två nyhetschefer också sagt upp sig.

– Jag tar starkt avstånd från Mats (Qvibergs) uttalanden, säger Christen Ager-Hanssen och fortsätter:

– Jag slåss för den oberoende journalistiken och jag tycker att det är ett drev som pågår mot Metro. Man kan bara ställa sig den retoriska frågan vems agenda är det?

Han ger inget konkret svar på vem som kan tänkas driva en agenda mot Metro. Politiker i flera partier har iallafall efter den kritiserade intervjun med Metros ägare uttryckt att man vill se över avtalen som Metro har i kollektivtrafiken i både Stockholm och Göteborg.

Han använder ordet "kris", men vill fokusera på att nya möjligheter kan skapas ur en kris.

– Vi har 10 500 platser där Metro distribueras och det kommer alltid att finnas alternativ, säger Christen Ager-Hanssen.

Tror du att ni kommer att kunna få till ett nytt avtal med Västtrafik?

– Det vill jag inte uttala mig om. Men jag har tilltro till att folk gör saker och ting baserat på ekonomisk grund och att det handlar om en förhandling som ska bli bra för båda parter, säger han.

Mathias Asplund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.