Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Medier

Discovery bryter med våldtäktsanklagad komiker

OS-samarbetet med komikern stoppas. "Vi tog beslutet samma dag som vi nåddes av uppgifterna", säger Discovery Networks sportchef Emir Osmanbegovic.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se


Publicerad: 30 Oktober 2017, 08:24
Uppdaterad: 30 Oktober 2017, 15:24

Ämnen i artikeln:

metooDiscoveryOS

Bild 1/2  Discovery-huset. Foto: Janne Næss

Enligt DN har minst tre kvinnor anmält en välkänd svensk komiker för våldtäkt. Komikern skulle ha samarbetat med Discovery i samband med tv-husets stora OS-satsning.

Utöver våldtäktsanklagelserna påstår sig flera kvinnor ha trakasserats och utsatts för sexuella övergrepp av komikern, skriver Aftonbladet.

Emir Osmanbegovic som är sportchef på Discovery Networks Sweden bekräftar för Aftonbladet att TV-huset fått uppgifter om anklagelserna, och att de efter ett samtal med komikern, stoppat det planerade samarbetet.

– Vi ser väldigt allvarligt på alla former av trakasserier och agerade snabbt och handlingskraftigt genom att ta beslutet samma dag som vi nåddes av uppgifterna, vilket var för en vecka sedan, säger sportchefen till tidningen.

Ämnen i artikeln:

metooDiscoveryOS

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.