onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Direktmarknadsföring

Vinstchans för Svensk Direktreklam i Doordrop awards

Publicerad: 20 september 2017, 14:23
Uppdaterad: 20 september 2017, 14:23

Lisebergs kampanj kan utses till årets bästa direktreklam.

Ämnen i artikeln:

Svensk Direktreklam

HF

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I samarbete med Liseberg och DDB tog Svensk Direktreklam fram ett magasin som delades ut i brevlådan till en miljon hushåll under 2016. I magasinet lyfte man Lisebergs nya attraktioner och nu har kampanjen chans att vinna pris i den europeiska tävlingen Doordrop awards som utser årets bästa direktreklam.

– Vi är väldigt stolta över att få möjligheten att tävla i Doordrop awards. Det är ett kvitto på att vi befinner oss på den allra högsta europeiska nivån, men också att direktreklamen står sig stark i Sverige, säger Karin Sorte, marknadsansvarig på Svensk Direktreklam, i en kommentar.

Tävlingen, som går av stapeln den 27 september i Barcelona, är en del av International Doordrop Media Congress och vinnarna utses av en jury med deltagare från flera olika länder. I bedömningen värdesätts både god design och bra mätbara resultat.

– Det är alltid roligt att få uppskattning för det man gör och att hårt arbete lönar sig både för oss på Liseberg och i reklamtävlingar som denna. Nu håller jag tummarna, säger Anna Flygare, kampanjansvarig på Liseberg.

Kampanjen gjordes mätbart genom en tävling som fick 17 000 personer att besöka tävlingssidan på webben. Enligt en undersökning från PFM Research uppgav 350 000 personer att de planerade att besöka nöjesparkens webbplats efter att magasinet landat i brevlådan. Dessutom uppgav 76 procent att magasinet det gav dem en positiv känsla.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev