Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Direktmarknadsföring

”Vi vill få in nytt blod”

Publicerad: 24 Mars 2011, 12:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Han har suttit i Swedmas styrelse, varit operativ vd och senast styrelseordförande i sex år. Men i april avgår PA Prabert – och lämnar helt Swedmas styrelse.


PA Prabert har jobbat med direktmarknadsföring sedan 90-talet. Bland annat var han med och grundande byrån ROI, numera ROI Division.

Efter sex år som styrelseordförande i intresseorganisationen Swedma avgår han till årsmötet i april.

– Jag lämnar styrelsen helt, men jag kommer alltid att brinna för dm-branschen och Swedma, säger han till dagensmedia.se på plats på Guldnyckeln.

Bakgrunden till att PA Prabert nu slutar är den stadgeändring som genomfördes för två år sedan. Den innebär att styrelseledamöterna sitter på fyra år – PA Prabert har nu varit styrelseordförande i sex år.

– Vi vill få in nytt blod i styrelsen och se till att styrelseposterna roterar på olika företag i den väldigt breda bransch som dm-branschen är.

Vad är du mest nöjd med att ha åstadkommit tillsammans med Swedma?

– Dels det fokus som blivit på de områden som vi vill belysa, och dels att vi behåller vår kraft som lobbyorganisation och på så sätt behåller självreglering istället för lagstiftning. Vi har även breddat medlemsbasen rejält.

– Jag är också väldigt nöjd med den relansering som vi gjorde med Guldnyckeln det har blivit väldigt lyckat. Guldnyckeln är nu ett av reklam- och marknadsföringsbranschens viktigaste event.

Hur kommer det sig att du började jobba med dirketmarknadsföring?

– Jag lockades av mixen av kreativitet och ordning och reda. Många tyckte att det var märkligt att man hamnade i området som reklamare betraktade lite som ”kusinen från landet” och skrattade.

– Men när hela CRM- och webb-boomen kom i slutet av 90-talet skrattade de inte längre.

Vad vill du se i din efterträdare på Swedma?

– Jag vill se någon som ser på dm som ett stort och växande område.

Någon egen drömkandidat?

– Det skulle vara Alexander Bard (som läxade upp branschen i en föreläsning under torsdagmorgonen), säger PA Prabert och skrattar.

– Nej ärligt talat har jag inte någon åsikt. Det är upp till valberedningen att vaska fram en kandidat.

Swedmas nya ordförande utses på årsmötet den 7 april.

PA Prabert jobbar idag som vice vd på My Safety – ett bolag som jobbar med spärrservice.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.