fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Direktmarknadsföring

"Två helt olika undersökningar"

Publicerad: 1 november 2011, 06:10

Turerna kring Sifos och Postens undersökning om direktreklam fortsätter. Postens presschef Per Ljungberg är kritisk till en jämförelse mellan Postens och Hanne K Larssens undersökningar.

Ämnen i artikeln:

Posten

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Dagensmedia.se har tidigare skrivit om de olika slutsatser som framkom i Sifo och Postens undersökning respektive analysföretaget Hanne K Larssens.

I Postens undersökning framgick att 42 procent av svenskarna helst vill ha reklamen i brevlådan. I Hanne K Larssens undersökning var det 17 procent som föredrog direktreklam.

Per Ljungberg, presschef på Posten, tycker inte att Hanne K Larssens undersökning är jämförbar med Postens.

– Det är två helt olika undersökningar, de går inte att ställa mot varandra. Vi var ute efter vad ett riksrepresentativt urval tycker. Hanne K Larssen har undersökt vad 164 personer på stan i Göteborg och Stockholm tycker, säger han till dagensmedia.se.

Postens undersökning bygger på telefonintervjuer med 1000 personer runt om i Sverige, Hanne K Larssens undersökning bygger på 164 intervjuer på stan i Stockholm och Göteborg.

– Jag lämnar åt andra att avgöra vad man kan dra för slutsatser av Hanne K Larssens undersökning. Men vi på Posten är alltid nogranna med att statistiskt säkerställa våra undersökningar. Vi skulle aldrig dra några slutsatser om vad Sveriges befolkning tycker av att fråga 164 personer på stan i Stockholm och Göteborg, säger Per Ljungberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev