Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Direktmarknadsföring

Tore Thallaug: "Det har varit en dröm"

Publicerad: 30 oktober 2017, 13:03
Uppdaterad: 15 januari 2018, 11:45

Efter fyra år som vd för Swedma har Tore Thallaug sagt upp sig – och ser fram emot "ett ställe på landet".


– Jag har varit anställd som vd i olika företag i 30 år. Nu tänker jag helt enkelt ta mig friheten att få ha just frihet, nu blir det arbete och fritid i en lagom mix allt efter behov och säsong, säger Tore Thallaug.

Ligger det någon konflikt bakom ditt beslut?

– Absolut inte, och jag räknar med att fortsätta min uppsägningstid ut. Åren på Swedma har varit fantastiska, men efter fyra år är det dags att vända blad och låta någon annan att ta vid.

Vad är du mest nöjd med från åren som vd?

– Jag är ödmjuk och låter andra recensera mig men självklart är det kul att vi är rekordmånga medlemmar, kraftigt har ökat antal evenemang och att vi har varit delaktiga i att stoppa, eller mildra, olika hinder och negativa inskränkningar för branschen. Det är naturligtvis inte bara min förtjänst, jag har det mesta att tacka mina engagerade medarbetare och våra stöttande medlemmar för.

Vilken är organisationens största utmaning framåt?

– Att hålla täten och vara vägledande i den datadrivna transformationen, samt att få branschen att engagera sig mer i sin egen framtid.

Och för egen del då?

Att även jag hänger med i den snabba utvecklingstakt vi nu ser, samt att hitta några spännande uppdrag där jag kan vara med och göra skillnad. Data, teknik och marknadsföring är en spännande kombination med fantastiska möjligheter. 

Till sist, vad ska du göra av all fritid du får nu?

– Jag är på väg att köpa ett ställe på landet och ser fram emot möjligheten att kunna växla mellan stad och land i perioder. Det har varit en dröm i många år, det är dags att förverkliga den nu.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.