fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Direktmarknadsföring

Posten säger upp 600

Publicerad: 21 mars 2014, 14:43

Dagens Media kan avslöja att Postnord, där Posten ingår, säger upp omkring 600 personer, varav cirka 300 från den svenska verksamheten.

Ämnen i artikeln:

Posten

PU

Pär Ullrich


Enligt uppgift till Dagens Media rör det sig främst om personal som jobbar inom försäljning och administration.

Per Mossberg, kommunikationsdirektör på Postnord, bekräftar uppgifterna.

– Vi gör en omorganisation i företaget nu så det blir en del förändringar, säger han till Dagens Media.

Enligt Per Mossberg sker verksamhetsförändringarna på grund av att det som tidigare var nationella affärsområden ska slås ihop till så kallade landsbolag.

– Nu får affärsområdena ett samlat produktansvar och produktägande och det som rör försäljning och produktion organiserar vi i landsbolag. Det uppstår därför en dubblering av funktioner vilket innebär att det blir en övertalighet på personal, säger Per Mossberg.

Totalt rör det sig om 600 anställda från olika områden som tvingas lämna företaget.

– Tar man den siffran så handlar det om människor i tre länder. I Sverige är det ungefär 300 personer, men jag har inte den exakta siffran nu. Det är en del på sälj och administration, men även från andra områden.

Postnord har påbörjat arbetet med att informera den berörda personalen, men ännu har inte alla fått ta del av nyheterna.

– Vi håller på att kommunicera organisationsstrukturen till våra medarbetare och har haft överläggningar. I vissa fall har de som berörs fått information men inte i alla, säger Per Mossberg och fortsätter:

– Vi kommer att hantera det här på ett ansvarsfullt sätt. Det här är dramatiskt för alla som drabbas. Samtidigt är det så att vi har minskat koncernen med omkring 1500 medarbetare under en följd av år, och för huvuddelen av dessa har vi haft bra lösningar i form av nya jobb i andra verksamheter eller dylikt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev